Wie ben ik?

Henry Soyer, jaargang 1958, niet geboren maar wel getogen in het oosten van het land. Mijn studie als leraar biologie en scheikunde heb ik voltooid in Utrecht. Na een trektocht van een half jaar door oost Afrika, met de top van Mount Kenia, ben ik samen met Wilma naar Texel gegaan. Als leraar en parttime geitenkaasmaker hebben we 5 jaar gewoond op de boerderij "Aurora". Een soort heimwee naar onze vrienden en familie waren de oorzaak voor een remigratie terug naar Gelderland. Daar wonen we alweer bijna 25 jaar. Geen kinderen, wel beesten, klein huisje uit 1922. We werken parttime zodat er veel tijd over blijft om te reizen. Mijn huidige functie is senior beleidsmedewerker onderwijs bij het Rijn IJssel in Arnhem, een groot instituut voor MBO onderwijs. Mijn belangrijkste aandachtsgebieden zijn scholing en training van personeelsleden en het aanbieden van het Ervarings Certificaat (EVC). Wilma en ik hebben in de jaren 90 meerdere keren per jaar langere tochten gemaakt zoals huttentrektochten in de Alpen en kanotrektochten in Frankrijk.
Toen Wilma haar maximale ambitieniveau in de bergen had bereikt, ben ik cursussen via de NKBV gaan volgen ( C1 en C2). Daarna ben ik in 1999 opgeleid als alpien trektochtleider. Vanaf dat moment leid ik in principe jaarlijks tochten met groepen van circa 8 deelnemers. In 2000 hebben we een campertje ( een Hanomag, nu hebben we een Volkswagenbusje T3) gekocht waarmee we vooral oost Europa ontdekt hebben. Kano op het dak, bergschoenen mee, verrekijkers in de aanslag en genieten maar. Maar de laatste paar jaar staan vooral in het teken van het verder ontdekken van de natuur in Nederland en de rest van Europa. Wilma maakt dan prachtige foto's ( www.wilmafontein.nl ). Van april tot augustus 2009 heb ik tijdens mijn sabbathsverlof 18.000 kilometer gereisd van Zevenaar via de Baltische staten, Rusland, de Elbrus, de Krim, OekraÔne en de Balkan weer naar huis. In 2008 heb ik een verkenningsreis uitgevoerd naar Spitsbergenen. In augustus 2009 heb drie weken groepen gegidst op 71 graden noorderbreedte. Mijn hobbies: vogeltjes kijken; wandelen; kanoŽn in een Canadees, gidsen, ook op de Hoge Veluw; mijn natuurkennis delen ;operator in het Filmhuis Zevenaar en Bourgondisch genieten.

Bijscholingen: Elke twee jaar een 4 daagse scholing in de Alpen, jaarlijks EHBO, minimaal 18 schietbeurten per jaar, nu cursus gesteenteherkenning.

Mijn ambitie: elk jaar een week of zes gidsen en een hoge waardering voor de geleverde prestatie krijgen. En er zelf heel veel plezier aan beleven.