Natuurliefhebbers

Gewoon in de natuur zijn, genieten van bloemen, vogels en vlinders. De samenhang kunnen ontdekken in een levensgemeenschap. De wisselwerking tussen geologie en de levende natuur zien. Op de uitkijk staan voor beluga's. OrchideeŽn zoeken op kalkhellingen. Gespitst zijn op de geluiden van bijeneters. En kijken of die grote roofvogel toch echt geen keizerarend is. Maar ook gewoon op je rug in het gras liggen en luisteren.

Ik ben een veelvraat ( wolverine:-) op natuurgebied. Anders geformuleerd: een generalist. Dat krijg je als je opgeleid bent als biologieleraar. Daardoor weet ik dat er verschrikkelijk veel te weten valt dus ik leer graag van andere natuurliefhebbers. Mijn persoonlijke favoriete natuur onderwerp zijn de vogels.

Uiteraard oriŽnteer ik me goed op de reisbestemming. Ik heb een grote hoeveelheid naslagwerken en de belangrijkste boeken gaan altijd mee. In ieder geval tot het "basiskamp". Want tijdens het echte trekken geldt: "light is right".

Ik neem in principe altijd mee mijn Zeiss Victory 8x42 verrekijker, een mini kijkertje Bynolyth butterfly trail 8x25 en een Havik 25-50 wide angle telescoop van de Vogelbescherming. Uiteraard gaat ook een handig loepje mee.

Natuur ontdekken kan overal, maar als gids specialiseer ik mij in Spitsbergen en natuurgebieden in Oost-en Noord Europa.

Ik organiseer geen tochten en ga dan op zoek naar belangstellenden. Het is omgekeerd. Jij hebt een idee, we onderzoeken samen de haalbaarheid, maken een plan en proberen dan een groep samen te stellen.

En als het blijft bij het gezamenlijke onderzoek: prima, een goede fles wijn en een genoeglijke verkenning is een prima beloning voor me :-)