Hikers

Voor dit begrip bestaat eigenlijk geen goed Nederlands woord. Kernbegrippen zijn (rond) trekken, gebruik makend van je eigen spierkracht : lopen, kanoŽn, skiŽn, fietsen. Ik heb mij gespecialiseerd in de eerste twee vormen.

Voor mij is het belangrijkste om zelfvoorzienend in de natuur tochten te kunnen maken. Rugzak op en alles bij je om te eten en drinken, koken en te kunnen slapen. Hoewel een prettig terras of een berghut door mij niet versmaad wordt.

Kenmerken van een goede tocht zijn een stevige voorbereiding,dat de juiste materialen aanwezig zijn en de technische en conditionele zwaarte aangepast zijn aan de groep. Het maakt nogal wat uit of je met een paar gezinnen met kinderen naar de Hadangervidda gaat of twee weken gaat trekken in Lapland. Maar in beide gevallen kan ik zorgen voor een goede voorbereiding en het gidsen tijdens de tocht.

Ik organiseer geen tochten en ga dan op zoek naar belangstellenden. Het is omgekeerd. Jij hebt een idee, we onderzoeken samen de haalbaarheid , maken een plan en proberen dan een groep te samen te stellen.

En als het blijft bij het gezamenlijke onderzoek: prima, die fles whisky is een prima beloning voor
me :-)