Fotografen

Fotografen hebben tijd, rust en concentratie nodig. Gewoon jezelf kunnen concentreren op het maken van mooie foto's en verder niets "aan de kop" hebben. Voor fotoreizen naar Spitsbergen geldt het voorgaande in nog grotere mate. De fotograaf moet zich geen zorgen hoeven maken over de veiligheid. Beveiliging tegen ijsberen moet geregeld zijn.

Mijn vrouw is fotograaf (link), zodoende ken ik de wensen en voorwaarden om als fotograaf goed te kunnen werken. Het belangrijkste voor een gids is het brengen van de groep op een prettige manier naar de goede plek. Die plekken worden in onderling overleg vastgesteld zodat iedereen aan zijn trekken komt. Vegetatie, vogels, landschappen, macro opnames, het kan allemaal.

Als de weersomstandigheden guur zijn, zorg ik voor een beschutting om je wat op te kunnen warmen en de eerste resultaten te kunnen bekijken. Ook zorg ik voor de inwendige mens.

Een laptop is aanwezig om de gemaakte foto's veilig te kunnen stellen en alvast wat na te bewerken. Hierop staan ook Lightroom en Photoshop. Op verzoek kunnen jouw opnames op een externe harde schijf bewaard worden als extra backup.

Ik organiseer geen tochten en ga dan op zoek naar belangstellenden. Het is omgekeerd. Jij hebt een idee, we onderzoeken samen de haalbaarheid , maken een plan en proberen dan een groep te
samen te stellen.

En dan: zorg jij maar voor de foto's, ik zorg voor de rest.